I DO IT MY WAY
 I DO IT MY WAY I DO IT MY WAY

2008-08-19

Plåster till de Döda

På Migrationsverket vill man bli bättre på hbt-frågor, enligt en artikel från Amnesty. Och det ska ju gudarna veta att det behövs.

Jag upplever det som att deras idéer om problemlösning bäst illustreras av intilliggande bild (som för övrigt är skapad av den talangfulle Azuzephre.

Saxat ur en artikel från Motkraft:

Det finns många människor som har lyckats undkomma fruktansvärda förhållanden i sina hemländer. För att komma hit och få ett besked om att de måste tillbaka. En del orkar gå vidare och överklaga och gå under jorden i väntan på ett ändrat beslut. Mellan 2000 och 3000 människor göms idag i Sverige. De gömda står utanför samhället och alla rättigheter och kan inte få tillgång till den rehabilitering de kanske behöver, utan de tvingas att få hjälp av frivilliga. Denna tillvaro är såklart väldigt påfrestande. En del klarar det inte i alla fall utan väljer att ta livet av sig hellre än att skickas tillbaka. (...)

Även fast personer blir kränkta, hotade, misshandlade och torterade på grund av att de är just kvinnor eller homosexuella tas ingen särskild hänsyn till det när beslut om uppehållstillstånd tas. I ett fall hade en man flytt från Iran efter att ha blivit gripen och torterad av polisen för homosexualitet. Om man blir dömd för homosexualitet där grävs man ner till midjan i jorden och stenas till döds. Han blev först avvisad för att de svenska myndigheterna ansåg att det inte fanns några misstankar mot honom i Iran.

(Publicerad i Brand, 2001)


Huruvida det egentligen skett någon förbättring inom Migrationsverket under 2000-talet är svårt att svara på. Min spontana gissning är nej, men jag kan på intet vis påstå mig vara specialist på ämnet. Det enda jag vet med bestämdhet är att min misstro mot migrationsverket växer.

Symboliken med guldfiskarna torde i övrigt inte vara så svår att lista ut.

Inga kommentarer: