I DO IT MY WAY
 I DO IT MY WAY I DO IT MY WAY

2008-08-06

King Comma commands

Bloggen Stuff White People Like har blivit blok, och belönats med en artikel i DN. Bloggen, som handlar om den (amerikanska) vita medelklassens oro över att inte vara individualistisk och medveten nog (en slags önskan om att sticka ut, men inte för mycket!) är hysteriskt rolig. Och right on the spot, i många fall.

Det är lätt att fnissa lite åt det vita samhälle som Christian Lander driver med, dock blir fnisset mer och mer igenkännande ju längre man läser; ...when white people read magazines and books they are always looking for grammar and spelling mistakes. In fact, one of the greatest joys a white person can experience is to catch a grammar mistake in a major publication. Yup, I'm white. I mina grammatikälskande internetkretsar finns en uttalad kärlek för King Comma. Thou shall not abuse the common comma. (Fanfiction makes my speaking English good.)

En person som tycks ha hakat på precis alla trender som vita gillar är annars Edina från Helt Hysteriskt, eller kanske snarare Lynne Franks, som sägs ha stått mall för karaktären Edina. Är det någon som vill vara unik är det ju Edina. Är det någon som är livrädd för att inte vara excentrisk nog, är det Edina. Är det någon som, mitt i all självupptagenhet, är rädd för vad "rätt" människor ska tycka och tänka - Edina is it. Edina borde ha en egen post på Stuff White People Like, om hon nu inte redan har det. Ska man tro på det som sägs om Lynne Franks, borde hon egentligen ha en hel serie artiklar...

Inga kommentarer: