I DO IT MY WAY
 I DO IT MY WAY I DO IT MY WAY

2008-12-25

Åh när ni

...gör som de på TV-gör.

Jag tänkte ge lite lästips såhär när julmaten plockats undan och alla paket delats ut; en artikel om det humanistiska budskpet i Tage Danielssons julsaga om pojken som bestämde sig för att bedriva lite välgörenhet medelst aningen tvivelaktiga metoder.

Så läser jag att den blonda bloggaren, som själv inte är långt från att äga ett varuhus eller två, ondgör sig över det hemska budskap som vår public service-kanal varje år prackar på oss. SVT, menar hon, har närt en kommunist vid sin barm! Och inte bara det, programmet är dessutom socialistiskt. Same shit, different name, tydligen. Och kapitlister uppskattar inte stöld (som i övrigt inte är detsamma som skattefria bankkonton, även om det är ett misstag som vi vanliga dödliga ofta gör).

De två artiklarna står i intressant kontrast till varandra. Tage Danielsson själv, som inte ville kalla sig för någonting som slutade på -ist (förutom humanist och cyklist), skulle kanske bättre än jag kunnat förklara för Blondinbella den intressanta skillnaden mellan att, för en okänd välgörare, försnilla oönskade gåvor och att köpa nya (på sin faders varuhus?).

Tonårsuppror är ett begrepp som ligger närmare till hands än organiserad brottslighet, om man nu ska överanalysera en julsaga om att tänka på andra.

Vem tänder ljus för den som vandra i mörker?
Knappast NK, skulle jag tro.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och förmodligen inte blondinbella heller. (alltså tänder ljus... osv), den lilla egoistbruttan... :)

Sliven sa...

True dat. =)

HDR-fotografen sa...

Bella har besökstorka och behöver skriva något.
Jag tar och länkar till den här tråden, Idioter får utrymme i media, där rubriken passar in hos blondinbella:
https://www.flashback.info/showthread.php?p=14306830&posted=1#post14306830

Sliven sa...

Har rubriker som "sexchock" slutat generera läsare för henne? Tragiskt. ;D