I DO IT MY WAY
 I DO IT MY WAY I DO IT MY WAY

2009-03-17

Lyckan är en klöveräng

Halva studiemedlet eller mer går till hyra, resten går till kurslitteratur och -- eventuellt -- mat. Eller, ja, det beror ju lite på hur man lägger upp sin budget, men i stort sett ser det ju ut ungefär så för svenska studenter. Den som har tur får ett extrajobb, men frågan är hur lyckosamt det är med ett jobb till utöver heltidsstudier på 40 timmar i veckan? Plus i skattkistan, minus i livskraft (grön stapel).

Samtidigt testar någon journalist att leva fattigliv, vilket enligt artikeln innebär att hon får ungefär 3000 kr över efter att räkningarna är betalda. Det låter i mina öron inte så illa, ändå. För någon som levt på studiemedel de senaste åren låter det till och med lockande. Fast nu talar vi såklart om någon som levt singelliv, inte en trebarnsförälder med tusen extra utgifter.

Att studiemedlet är för lågt i förhållande till hyresutvecklingen är väl ändå ingenting nytt? It's common knowledge, my dears. Ungefär som jorden snurrar runt solen. Revolutionerande kunskap en gång i tiden, men knappast idag.

Eftersom det är St Patrick's Day idag kanske det vore läge att dela ut en del av pysslingarnas guld (finnes där regnbågen slutar) till dem som ingen skattkista hava? Men tag varning, guldet försvinner efter några timmar, och bör därför spenderas snarast.

Inga kommentarer: