I DO IT MY WAY
 I DO IT MY WAY I DO IT MY WAY

2009-11-21

Disneyfierad samtidsdebatt


Hon den där modebloggaren, som blev kändis för att hon försvenskade ord som purdy, håller visst på med ett projekt i samarbete med Aftonbladet. Hon ska leva på A-kassa i 14 dagar. Det hela verkar vara nån sorts uppföljning av Fattigbloggen. Fast under en kortare period. Och utan bekymrande väntetider på ersättning.

"Kortare" summerar det hela ganska bra, kan jag tycka. Problemet med sådana här projekt brukar ju vara just längden. Som när politiker lever på studiemedel i tre dagar och glatt meddelar att det här går ju galant! Varför höja denna eminenta summa, man kan ju ta med en matlåda hemifrån?

Visst är det bra att uppmärksamma frågor som ungdomsarbetslöshet, a-kassa med mera. Och visst kommer projektet att få sin beskärda del av uppmärksamhet. Sedan kan modebloggaren återgå till sitt dagliga bröd.

Varför inte ta i ordentligt i stället? Låt projekten sträcka sig över ett halvår, inklusive jul och semester. Låt deltagarna få se hur ekonomin fungerar långsiktigt när halva inkomsten går åt till hyra. Sedan kan vi ta och diskutera de här frågorna på riktigt.

Inga kommentarer: