I DO IT MY WAY
 I DO IT MY WAY I DO IT MY WAY

2010-03-08

Marsch i mars

Det blev tyvärr ingen ny bild idag, istället serverar jag gammal skåpmat som ändå känns aktuell. Enjoy!

Har varit ute och marscherat på stadens gator. Det kändes angeläget.

Som så ofta reflekterade jag idag över att ja, vi har det nog bättre i Sverige än i många andra länder. Men bara för att vi har det bättre än någon annan betyder det inte att det är bra nog! Man kan inte förnöjt luta sig tillbaka och säga att "Nu räcker det, hörrni, nu behövs ingen mer feminism eller kvinnokamp. Vi har det ju i alla fall bättre än [insert country here]!"

Ungefär som att säga "Vi har ju i alla fall finare bil än grannen, inte kan vi ha några ekonomiska problem i vår familj? Ta nu en öl till, för så full som [insert name here] kommer du i alla fall inte att bli!" Men kanske finns det de som resonerar så?

Elin J verkar vara inne på samma tanke. För är det inte lite så, att även om ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör, så är det många, många som tar rätten till din tröja för given?

I övrigt töar det, äntligen äntligen! Man kan ana våren bakom knuten. Hurra!

EDIT: Den här artikeln är ett utmärkt exempel på attityden att säga "Nu räcker det väl?". Nej. Det räcker inte. Att vara lite bättre än någon annan är inte en tillräcklig ursäkt för att lägga ner förbättringsprojektet. Och hör sen.

Inga kommentarer: